مائده گیوهچین| با بزرگتر و بهتر شدن کیفیت صفحههای نمایش و پردازشگرهای سریعتر، تلفنهای هوشمند امروزی کامپیوترهای جیبی هستند که همه کار انجام میدهند. مکالمه تلفنی تنها یکی از کوچکترین نیازهای شماست که با این دستگاههای همهکاره انجام میدهید؛ چک کردن ایمیلها، برقراری تماسهای صوتی، متنی و ویدئویی از طریق اپلیکیشنهای پیامرسان، لذت بردن از بازیهای عالی، بررسی کردن وضعیت سلامت خود، تماشای ویدئو، فعالیت در شبکههای اجتماعی، خواندن کتابهای الکترونیک، نوشتن و یادداشتبرداری، گوش دادن به موسیقی و استفاده از هزاران برنامه کاربردی جزو کارهایی است که امروزه با تلفنهای هوشمند خود انجاممیدهیم. باوجود اضافه شدن ویژگیهای جدید هوشمند و عالی، حتی بهترین تلفنهای همراه نیز بیش از یک روز بدون شارژ دوام نمیآورند. بهخصوص اگر از اپلیکیشنی مانند Netflix برای تماشای فیلم یا Temple Run برای بازی استفاده کنید. در حال حاضر همه گوشیهای جدید از باتریهای لیتیومیون بهره میبرند که هنوز قدرت جادویی برای عمر طولانی ندارند. اگر مدام دلهره دارید که نشانگر قرمز رنگ باتری شروع به چشمک زدن کند، وقت آن رسیده اپلیکیشنهایی را که باتری گوشی هوشمند شما را درسته قورت میدهد، شناسایی کنید یا با ترفندهایی که تاکنون از آنها بیاطلاع بودهاید، عمر باتری موبایل خود را افزایش دهید.
تغییر تنظیمات تلفن هنگام خواب
بعضی از تلفنهای امروزی ابزارهای اتوماسیونی دارند که به شما اجازه میدهد سیگنال موبایل و وایفای را در زمانی خاص خاموش کنید. تلفن همراه خود را روی این حالت قرار دهید تا باتری بیشتری ذخیره کنید. اگر تلفن همراه شما از فعالیتهای برنامهریزی شده حمایت نمیکند، اپهای مدیریت مانند Tasker را نصب کنید. حتی میتوانید هنگام خواب، گوشی خود را روی حالت airplane یاflight mode بگذارید تا علاوه بر صرفهجویی در مصرف باتری، از امواج گوشی نیز در امان بمانید و بهتر بخوابید.
خاموش کردن وایفای و جیپیاس
اگر تلفن شما تمام وایفایهای اطراف را بو میکشد تا به آنها وصل شود، پس باتری
زیادی هدر میدهد. وقتی به وایفای نیاز ندارید، وایفای گوشی را خاموش کنید. آیا شما هم یکی از افرادی هستید که از Foursquare برای اینکه هر لحظه اعلام کنید که کجا هستید، استفاده میکنید؟ باید بدانید جیپیاس یا همان موقعیتیاب نیز یک باتریخور قهار است که خیلی زود شارژ گوشی شما را به خط قرمز میرساند.
حذف اپهای غیرضروری
اپهای مدرن امروزی قابلیتهای زیادی مانند چندوظیفگی، بهروزرسانی و همانندسازی خودکار دارند. این ویژگیهای بهراحتی باتری گوشی شما را میبلعد، پس اپهای اضافی را از روی دستگاه خود پاک کنید.
کنترل باتری
اپهایی مانند Battery Doctor برای اندروید و آیاواس خیلی راحت به شما نشان میدهند که اپهای نصب شده روی دستگاهتان چقدر باتریخور هستند. با شناسایی این اپهای پرمصرف، میتوانید آنها را مدیریت کنید.
پاک کردن بازخورد حرکتی
مطمئنا مغز شما هنگام استفاده از دستگاههای لمسی به اندازه کافی کار میکند که بداند آیا لازم است گزینهای را فشار بدهد یا نه؟ بنابراین همه گزینههای بازخوردهای حرکتی را خاموش کنید. این بازخوردها که شامل ضربههای کوچک و یکنواخت، تکان دادن گوشی و حرکت سر میشود با هر عکسالعملی، نیرویی مصرف میکنند که باعث کاهش شارژ گوشی میشود. پس عادت کنید بدون بازخوردهای فیزیکی زندگی کنید.
ویجتهای لعنتی
ویجتها یکی از ویژگیهای کلیدی سیستمعامل اندروید هستند، به همین دلیل نمیخواهیم به شما بگوییم همه آنها را دور بریزید. بهعنوان مثال با ویجت روشنایی میتوانید نور صفحه نمایش تلفن خود را تنظیم کنید تا از مصرف بیش از حد باتری بهدلیل نور زیاد صفحه کاسته شود، اما آیا واقعا به ویجت بهروزرسانی شبکههای اجتماعی نیاز دارید؟ امروزه بسیاری از شبکههای اجتماعی ازمطالب و عکسهای خستهکننده پر شده است، بهروزرسانی محتوای این ویجتها روی باتری شما تاثیر مستقیم دارد، حتی اگر فقط برای چند ثانیه تلفن خود را فعال کرده باشید تا پیامهای خود را بررسی کنید.
خنک نگه داشتن باتری
در آخر باید بدانید باتریها در دمای خنک بهتر کار میکنند. دورههای طولانی گرم شدن باعث میشود بهرهوری باتریها به مرور زمان کاهش پیدا کند. گذاشتن تلفن در فضای آزاد میتواند کمک کند، زیرا مثلا قرار دادن تلفن در جیب لباس به گرم شدن آن کمک میکند. همچنین اپلیکیشنهایی نیز هستند که به خنک شدن دستگاه شما کمک میکنند مانند Cool Down Phone برای دستگاههای اندرویدی.

اپلیکیشنهایی که باتری گوشی شما را میکُشند
اگر شما هم جزو کاربرانی هستید که شارژ باتری تلفن یا تبلتتان بهطور مداوم کاهش پیدا میکند، باید کمی در انتخاب اپلیکیشنهای خود تجدید نظر کنید. شرکت AVG این تحقیقات را براساس اطلاعات بیش از یک میلیون کاربر انجام داده است که اپلیکیشن AVG اندروید را نصب کردهاند. AVG برای پیدا کردن پرمصرفترین اپلیکیشنها سراغ محبوبترینها رفته و این مقایسه را بین اپلیکیشنهایی که بیش از یک میلیون بار از گوگلپلی دانلود شدهاند، انجام داده است. این تحقیق نشان میدهد که اپلیکیشنهای از پیش نصب شده روی دستگاه توسط کارخانهها، مانند اپهای پیشفرض روی دستگاههای سامسونگ قاتل باتری هستند. همچنین اپهای اخبار بهویژه آنها که در زمان واقعی بهروز میشوند. علاوه بر این اپلیکیشنهای بازی نیز باتری گوشی شما را خالی میکنند. درحقیقت بازیهایی که طرفداران زیادی دارند و از لحاظ گرافیکی نیز ساده بهنظر میرسند، مانند Candy Crush و دیگر عناوین سری Sega، ولع زیادی برای خوردن باتری دارند.
:: موضوعات مرتبط:
دانستنی ها،
،